Thematische rondleidingen

Ontdek het Maison Hannon als nooit tevoren met onze thematische rondleidingen!

Elke eerste donderdag van de maand opent Maison Hannon de deuren en belicht een nieuw thema. Tussen 17u00 en 18u30 krijgt u de kans om het huis en de art nouveau vanuit een ander perspectief te ontdekken. 

01 februari 24: Poëzie

Leer de poëtische kant van het Maison Hannon kennen. Ontdek de geschiedenis van het huis aan de hand van de verschillende poëten die het Hannon-echtpaar hebben geïnspireerd, zoals Émile Verhaeren en dichters uit de Oudheid. 

©David Plas

07 maart 24: Émile Gallé en de Franse art nouveau

De Fransman Émile Gallé (°Nancy) was het brein achter de inrichting en de decoratie van het Maison Hannon. Tijdens deze thematische rondleiding kunnen bezoekers de meubels ontdekken die onlangs weer op hun oorspronkelijke plaats zijn teruggezet. We zullen ook bekijken hoe de Franse en de Belgische art nouveau elkaar ontmoeten om dit uitzonderlijke huis te creëren.

David Plas

05 april 24: Vegetale decoratie in het Maison Hannon

Niet alleen het huis, maar ook de tuin van het Maison Hannon zijn uitgebreid bestudeerd geweest sinds de renovatiewerken. Hoe zou deze eruit hebben kunnen zien? En wat als het een weerspiegeling zou zijn van het programma van plantendecoratie van het huis... een slimme mix van Japans, Arcadisch en landelijk, doordrenkt met sterke, poëtische symboliek?

Dorian Lhose - David Plas Photography

02 mei 24: Licht

Het Maison Hannon is georiënteerd volgens het pad van de zon, van oost naar west. Hierdoor stroomt er de hele dag natuurlijk zonlicht binnen, dat via de glas-in-loodramen elke ruimte in warm licht laat baden. Het verlevendigt het huis en geeft een zekere cadans aan het leven aan het begin van de 20e eeuw. En als de nacht valt, neemt de elektriciteitsfee het over.

06 juni 24: de vier zintuigen

Meer info over dit thematisch bezoek volgt binnenkort!