Socatra Colen & het Maison Hannon WINNAARS van de Caïus erfgoedprijs!

Socatra S.A. & het Maison Hannon zijn de gelukkige winnaars van de Caïus erfgoedprijs uitgereikt door Prométhéa!

Tussen april en mei 2023 onderging de gevel dankzij Socatra-Colen een complete schoonmaakbeurt. Het resultaat is zo opvallend dat voorbijgangers nu stoppen om het gerestaureerde werk te bewonderen, waardoor het weer volop in de belangstelling staat.

Het is aan een aantal belangrijke spelers te danken dat projecten als deze tot een goed einde kunnen worden gebracht: Urban.brussels, Sint-Gillis en VINCI Energies Belgium hebben een sleutelrol gespeeld in onze avonturen.

We willen ook Prométhéa bedanken voor het mogelijk maken van deze unieke samenwerking!

 

De motivatie van de jury:

"Socatra-Colen heeft een cruciale rol gespeeld bij de restauratie van de gevel van het Maison Hannon, een juweel van art nouveau in Brussel. De jury prees de belangrijke bijdrage van Socatra-Colen aan de renovatie van dit emblematische gebouw en benadrukte in het bijzonder haar reactievermogen om ervoor te zorgen dat de inhuldiging van het Maison Hannon in lijn was met de lancering van het Jaar van de Art Nouveau geïnitieerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Naast haar opmerkelijke competenties, onderscheidde de onderneming zich door snel het nodige personeel te mobiliseren om ervoor te zorgen dat het Maison Hannon in mei 2023 kon worden geopend. In een recordtijd heeft Socatra-Colen de gevel in zijn volle glorie hersteld, waarmee het zijn engagement voor het behoud van het Brusselse culturele en architecturale erfgoed bewijst."

Klik hier voor meer informatie