• Nocturnes

Nocturnes in het Maison Hannon

Het Maison Hannon tijdens het golden hour, een wetenschappelijk experiment

Voor het eerst tijdens de Brusselse Nocturnes gooit het Maison Hannon haar deuren open voor het publiek. Het art nouveau huis en de permanente collectie geven een inkijk in de wereld van Marie en Édouard Hannon aan het begin van de twintigste eeuw. De bezoeker maakt kennis met topstukken uit de Franse en Belgische art nouveau, en komt meer te weten over het ingrijpende restauratieproces van het gebouw.

 

EXPO Voor haar eerste tentoonstelling presenteert het Maison Hannon de Belgische art nouveau in al haar verscheidenheid, via een brede waaier aan werken uit publieke en privécollecties, waarvan vele nooit eerder te zien waren.

 

GUIDED TOUR Om de nadering van de zomer te vieren, kun je deelnemen aan natuurkundige experimenten rond licht. Het Maison Hannon werd gebouwd met licht als centrale motief: het is niet enkel het symbool van kennis en het leven, maar drukt ook het verstrijken van de tijd uit en inspireert elke dichter. Ontdek dankzij het ULB Fysica Experimentarium de art nouveau vanuit een andere hoek!

 

Reservatie verplicht