verjaardagsweekend 1-2 juni: uitzonderlijke programmatie!

De datum staat vast: het weekend van zaterdag 1 juni en zondag 2 juni 2024, viert het Maison Hannon zijn eerste verjaardag. Op het programma staan tal van rondleidingen, muzikale optredens en tot slot wordt tentoonstelling “Belgische art nouveau” verlengd! Daarbovenop zullen alle opbrengsten van het verjaardagsweekend gaan naar een goed doel: de restauratie van een album van James Ensor (KBR, KMKG)! Reden te meer om deze nieuwe mijlpaal van het Brusselse erfgoed te vieren, in het hart van de gemeente Sint-Gillis! 

Op zaterdag 01 juni vinden drie thematische geleide bezoeken plaats. Het is een zintuiglijke ervaring in drie delen: Het eerste is olfactorisch, met de ontdekking van de bloemen en geuren die het huis in 1904 vulden. Dan tactiel, als we de vele materialen verkennen die de plek verlevendigen en de uitdaging om ze te restaureren. En tot slot visueel, door de centrale rol van licht in deze kundige enscenering te benadrukken. Parfums, materialen en licht spelen allemaal een rol in de betoverende herinnering aan het Maison Hannon.  

Reservatie via onze website is verplicht. Elk geleid bezoek duurt ongeveer een uur, waarna de bezoeker het huis verder individueel kan bezoeken indien gewenst.  

Op zondag 02 juni zal muziek de muren doordringen en uw oren strelen. De muzikaliteit van de viool voegt zich bij de symboliek en poëzie van het huis. De muzikaliteit van de viool zal versmelten met de symboliek en poëzie van het huis. Vanaf 11u30 zal een violiste elk uur een korte uitvoering van ongeveer 15 minuten geven. Bezoekers kunnen zo het huis verkennen terwijl ze worden begeleid door muziek. 

In de ochtend worden er ook rondleidingen georganiseerd voor mensen met een gehoorbeperking. Om 10.00 uur is er een rondleiding in LSFB, en om 10.15 uur in VGT. Reservering via onze website is verplicht. Geleidehonden zijn welkom.  

Let op: reservering is verplicht.

Meer informatie

 

...voor de restauratie van een album met tekeningen van James Ensor

Tijdens ons verjaardagsweekend zullen alle opbrengsten volledig worden gedoneerd aan de crowdfunding van KBR, bedoeld voor de restauratie van het album dat Mariëtte Hannon-Rousseau samenstelde met o.m. tekeningen, geïllustreerde visitekaartjes en brieven van James Ensor. Deze keuze was voor ons vanzelfsprekend, gezien de nauwe banden die Mariette Hannon-Rousseau, de zus van Édouard Hannon, had met de symbolistische kunstenaar.

Meer informatie over het album Rousseau | Boek uw ticket