Belgische art nouveau: verlenging van de tijdelijke tentoonstelling die enkele designmeesterwerken samenbrengt

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de tentoonstelling Belgische art nouveau wordt verlengd tot 2025! Sinds de opening op 1 juni 2023 heeft deze allereerste tijdelijke tentoonstelling meer dan 60.000 bezoekers weten te boeien.  

De tentoonstelling werpt licht op sleutelfiguren zoals Paul Hankar, Henry van de Velde, Gustave Serrurier-Bovy en vele anderen, die samenwerkten om een moderne levensstijl te creëren die toegankelijk was voor iedereen, met behulp van een esthetiek en een functionaliteit die zowel eenvoudig als innovatief was. Hun streven naar verandering legde de basis voor een vroege moderniteit die toekomstige generaties designers inspireerde. Met deze tentoonstelling heeft het Maison Hannon de keuze gemaakt om geen enkel werk van het genie Victor Horta te tonen, om de diversiteit van de Belgische stijl te laten zien en bezoekers een frisse kijk te geven op de wereld van het fin-de-siècle. 

Met een zorgvuldig samengestelde selectie van werken uit zowel openbare als privécollecties biedt deze tentoonstelling een fascinerende onderdompeling in de diversiteit van de Belgische art nouveau. We zijn dankbaar voor onze partners, waaronder het Design Museum Gent, de Klassik Stiftung Weimar, het Spa Museum, de Federatie Wallonië-Brussel, het Museum van Elsene en de privéverzamelaars zoals the Jonathan Mangelinckx Collection die enkele topstukken uit hun collectie hebben geleend voor deze unieke gelegenheid. 

 

Boek uw ticket nu hieronder!