Uw bezoek

Bezoek Maison Hannon

Openingsuren

Maandag en vrijdag van 11u tot 18u;
Zaterdag en zondag van 10u tot 18u;
Gesloten op feestdagen.

Adres

Maison Hannon
Verbindingslaan 1
1060 Sint-Gillis

Google maps

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Met de tram: Tram 92 – (halte: Ma Campagne of Darwin) of Tram 4 (halte: Albert)
Met de bus: Bus 54 (halte: Ma Campagne)

Toegankelijkheid

Het interieur van het huis heeft trappen waardoor het Maison Hannon helaas niet geschikt is voor mensen met beperkte mobiliteit. We raden aan contact op te nemen met het museum via visit@maisonhannon.be.

Het Maison Hannon bezoeken? Dat betekent de persoonlijke woning van Marie Debard en Édouard Hannon ontdekken. Samen met hun vriend, de architect Jules Brunfaut, ontwierpen ze een art nouveau meesterwerk. Het interieur werd ontworpen als een gesloten, dromerig en symbolisch universum.

Tijdens uw bezoek aan het Maison Hannon kunt u ook de tijdelijke tentoonstelling “Belgische art nouveau" bezichtigen. Daar wordt de art nouveau in al zijn verscheidenheid gepresenteerd aan de hand van verschillende werken uit enkele van de meest vooraanstaande Belgische collecties.

Door een ticket te kopen, wordt u ook mecenas van het Maison Hannon. Per verkocht kaartje gaat er namelijk 2 euro naar de restauratie van het gebouw.

Ticketverkoop

Ontdek de algemene bezoekvoorwaarden van het Maison Hannon

Prijzen

Om een aangenaam en veilig bezoek te garanderen, heeft het Maison Hannon een beperkte capaciteit (30 personen). Online reserveren wordt daarom sterk aanbevolen, maar een spontaan bezoek is uiteraard mogelijk. 

  Ter plaatse Via online ticketing
Full price 12 € 14 €
12-26 jaar 4 € 6 €
Onder 12 jaar Gratis 2 €
Pers 5 € 7 €
ICOM kaart Gratis Gratis
Artikel 27 1.25 € 1.25 €

 

Het Maison Hannon neemt deel aan de Art Nouveau pas.

Online kaartverkoop

Rondleidingen

Ontdek het Maison Hannon, een meesterwerk uit de Art Nouveau stijl, met rondleidingen. Volg de link om uw bezoek voor te bereiden en te boeken:

Boek uw rondleiding