Prométhéa huldigt haar inzamelingsplatform voor donaties in

Prométhéa, een vereniging die bedrijfssponsoring voor cultuur en erfgoed bevordert, heeft op maandag 29 november een gloednieuw crowdgiving-platform gelanceerd: Prométhéaforculture! Concreet is dit het eerste digitale platform waarmee het grote publiek en bedrijven in een paar klikken een cultureel project kunnen steunen. Dit initiatief wordt gesteund door de John Cockerill Foundation, Triodos Bank, Extia, Allen & Overy en de spelers van de Nationale Loterij. 

Tijdens deze avond in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis herinnerden mevrouw Bénédicte Linard (minister van Cultuur en vice-voorzitter van de regering van de Waalse Federatie), Jean-Marc Galand (kabinetschef van Valérie de Bue, Waals minister van Erfgoed), Simon Thielen (adviseur stedenbouw en erfgoed van Pascal Smet) en Olivier Alsteens (COO van de Nationale Loterij) het publiek eraan dat de culturele sector sterker en veerkrachtiger wordt dankzij de steun van iedereen, bedrijven, particulieren, liefhebbers... 

Maison Hannon had de eer deel uit te maken van de eerste campagnes van het platform, samen met Women In Art, Amusea Balades Littéraires Urbaines en het Musée de Photographie van Charleroi. We konden ons restauratieproject presenteren: de gevel van het Maison Hannon.

Voor meer informatie over het project en om ons te steunen, volg de link : 

Crowdgiving: Gevelrestauratie

 

Fiscale aftrekbaarheid: een extraatje dat het verschil maakt

Het Maison Hannon heeft een cultureel peterschap bij de Koning Boudewijnstichting. U kunt dus profiteren van fiscale aftrekbaarheid voor elke gift van meer dan 40 euro (cumulatief, per jaar), door rechtstreeks te storten op rekening BE10 0000 0000 0404 (BIC: BPOTBEB1), met (verplichte) vermelding van de volgende gestructureerde mededeling: 623/3764/90051.