TENTOONSTELLING

Belgische art nouveau. Van de Velde, Serrurier-Bovy, Hankar ... & Co

Art nouveau. Een stijl? Meer een gemoedstoestand, en een onverzadigbaar geloof in de moderniteit.

In 1900, toen de industriële revolutie in volle gang was, werd in Brussel sterk geëxperimenteerd met een subversieve stijl. 

Terwijl Victor Horta zich richtte tot een rijker clientèle, werkten Paul Hankar, Henry van de Velde en Gustave Serrurier-Bovy samen om een moderne manier van leven uit te vinden die eenvoudiger en overzichtelijker was, met als doel deze op grote schaal te verspreiden. Door deze geëngageerde aanpak wilden ze pioniers van verandering zijn en legden ze de basis voor een deze moderniteit.

Voor haar eerste tentoonstelling presenteert het Maison Hannon de Belgische art nouveau in al haar verscheidenheid, aan de hand van een brede waaier aan werken uit publieke- en privécollecties, waarvan vele nooit eerder te zien waren.

 

Curators: Werner Adriaenssens - VUB, Grégory Van Aelbrouck - Maison Hannon

 

01.06.23 > 05.06.2024

Boek nu uw tickets om Hannon House te bezoeken vanaf 1 juni 2023!

De stukken komen uit publieke collecties: Gent Design Museum, Klassik Stiftung Weimar, Spa Museum, Fédération Wallonie-Bruxelles, Museum van Elsene ;

En uit privécollecties: Jonathan Mangelinckx Collection, Collection Jeanine Goffette-GuyVanbellingin, RES Collection, courtesy Gallerie St-John, Gent en andere privéverzamelaars.